AGENDA WYDARZENIA
Kongres MEATing 2021 ONLINE
26 stycznia 2021 r.
9.00 - 9.15
Rozpoczęcie Kongresu MEATing 2021 ONLINE
9.15 - 10.00
PREZENTACJA WPROWADZAJĄCA:
Bezpieczeństwo czy tradycja? Jak pandemia wpłynęła na decyzje zakupowe w kategorii wędlin?
Grzegorz Mech, GfK Polonia
10.00 - 10.30
Kontrola jakości w procesie produkcji.
Andrzej Szubryt, BPSC
10.30 - 10.45
Obniż koszty reklamacji. Rozwiązanie z systemem kamer do fotograficznej rejestracji.
Tomasz Kania, IBCS Poland Sp. z o.o.
10.45 - 11.00
Szybka i dokładna kontrola jakości mięsa, produktów mięsnych i opakowań przy wykorzystaniu różnych metod spektroskopowych.
Patrycja Niedbalska, MS Spektrum
11.00 - 11.30
PRZERWA – Rozmowy na stoiskach
11.30 - 11.45
Instalacje regazyfikacji LNG jako źródło pozyskania energii chłodu.
Mariusz Koba, BEST Systemy Grzewcze
11.45 - 12.00
Kompleksowe zarządzanie cyklem życia etykiety na produkty spożywcze, standaryzacja procesu etykietowania.
Maciej Czyrnek – IBCS Poland Sp. z o.o.
12.00 - 12.15
Gazy spożywcze oraz technologie Air Products.
Katarzyna Góra, Piotr Pawłowski, AIR PRODUCTS
12.15 - 12.30
Walidacja procesów mycia i dezynfekcji – nietypowe przyczyny jej nieskuteczności.
Łukasz Kowalski, Marcin Kędzierski, CID LINES
12.30 - 12.45
Żywność (nie)mięsna. Analiza 360°.
Katarzyna Trójca-Kurka, Rettenmaier Polska
12.45 - 13.15
PRZERWA – Rozmowy na stoiskach
13.15 - 14.30
DEBATA
Wpływ przetwórstwa mięsa na środowisko, trend wege, greendeal, zmiany pokoleniowe i inne aktualne wyzwania dla branży przetwórstwa mięsa.
Uczestnicy:
Magdalena Kowalewska – BNP Paribas
Wiesław Różański – UPEMI
Daniel Malko – Jeronimo Martins
Artur Węgłowski – Goodvalley
Marcin Tischner – ProVeg
14.30
Zakończenie pierwszego dnia Kongresu MEATing 2021 ONLINE
27 stycznia 2021 r.
9.00 - 9.15
Rozpoczęcie 2. dnia Kongresu MEATing 2021 ONLINE
9.15 - 10.00
PREZENTACJA WPROWADZAJĄCA:
Eko-trendy w opakowaniach do produktów mięsnych.
prof. Artur Bartkowiak, Centrum Immobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych ZUT
10.00 - 10.15
Certyfikacja w branży opakowaniowej – potwierdzenie bezpieczeństwa oraz zasad zrównoważonego rozwoju.
Mieczysław Obiedziński, TUV SUD
10.15 - 10.30
Ekologiczne opakowania dla przemysłu mięsnego i wędliniarskiego.
Marek Pawlak, SCHUR FLEXIBLES
10.30 - 10.45
Automatyzacja procesów kontroli i audytów.
Bartosz Chrapek, IBCS Poland Sp. z o.o.
10.45 - 11.00
Motywacje, trendy i nowe możliwości w bezpieczeństwie żywności. Agnieszka Ronkiewicz, INTERTEK
11.00 - 11.30
PRZERWA – Rozmowy na stoiskach
10.30 - 11.45
Gospodarka opakowaniami w świetle unijnych i polskich regulacji prawnych – szanse i wyzwania.
Marta Krawczyk, REKOPOL
11.45 - 12.00
Uzdatnianie wody w wydaniu profesjonalnym.
Arkadiusz Skiba, PSK AS
12.00 - 12.15
Trendy w chłodnictwie i propozycja COOL.
Marcin Pałka, COOL
12.15 - 12.30
Zastosowania technologii DOHMEYER w procesach zamrażania, schładzania, kutrowania i mieszania mięsa.
Janusz Paździora, Dohmeyer Construction
12.30 - 13.00
PRZERWA – Rozmowy na stoiskach
13.00 - 14.30
Debata
Nowe wymagania dotyczące szeroko pojętego rynku opakowań.
Uczestnicy:
Agnieszka Kwietniewska – GOODVALLEY
Marta Krawczyk – REKOPOL
Mieczysław Obiedziński – TUV SUD
Adam Skibiński – Korporacja KGL
Adam Fotek – HAMILTON
14.30
Zakończenie Kongresu MEATing 2021 ONLINE
Kongres MEATing 2021 ONLINE to nowoczesne wydarzenie, wykorzystujące możliwości jakie daje współczesna technologia informatyczna.
Bloki prezentacji merytorycznych
Cztery bloki prezentacji merytorycznych pozwalające poznać najnowsze trendy i rozwiązania w branży mięsnej.
Dwie debaty online
Dwie debaty online z udziałem praktyków rynku mięsnego oraz otoczenia biznesowego tego runku.
Stoiska
Wirtualne stoiska wystawców z rozszerzoną interakcją (np. chat na żywo).
Chatroom
Pokoje do prowadzenia rozmów otwartych oraz czaty „jeden na jeden” (również połączenia audio i video) do prowadzenia rozmów handlowych, gwarantujące całkowitą poufność prowadzonych rozmów.
Kongres MEATing 2021 ONLINE
Jedyne tego typu wydarzenie w branży przetwórstwa mięsnego.
Wyselekcjonowana grupa uczestników – tylko osoby związane z branżą przetwórstwa mięsnego, żadnych przypadkowych gości.
Profesjonalne, merytoryczne prezentacje otwierające.
Najlepsi prelegenci – osoby z ogromną wiedzą i doświadczeniem.
Ciekawe, aktualne tematy.
Uczestnicy Debat to praktycy rozwiązujący codziennie problemy naszej branży.