Skip to content

AGENDA WYDARZENIA
Kongres MEATing 2021 ONLINE

Pobierz agendę w PDF

26 stycznia 2021 r.

9.00 - 9.15

Rozpoczęcie Kongresu MEATing 2021 ONLINE

9.15 - 10.00

PREZENTACJA WPROWADZAJĄCA:

Bezpieczeństwo czy tradycja? Jak pandemia wpłynęła na decyzje zakupowe w kategorii wędlin?
Grzegorz Mech, GfK Polonia

10.00 - 10.30

Kontrola jakości w procesie produkcji.
Andrzej Szubryt, BPSC

10.30 - 10.45

Obniż koszty reklamacji. Rozwiązanie z systemem kamer do fotograficznej rejestracji.
Tomasz Kania, IBCS Poland Sp. z o.o.

10.45 - 11.00

Szybka i dokładna kontrola jakości mięsa, produktów mięsnych i opakowań przy wykorzystaniu różnych metod spektroskopowych.
Patrycja Niedbalska, MS Spektrum

11.00 - 11.30

PRZERWA – Rozmowy na stoiskach

11.30 - 11.45

Instalacje regazyfikacji LNG jako źródło pozyskania energii chłodu.
Mariusz Koba, BEST Systemy Grzewcze

11.45 - 12.00

Kompleksowe zarządzanie cyklem życia etykiety na produkty spożywcze, standaryzacja procesu etykietowania.
Maciej Czyrnek – IBCS Poland Sp. z o.o.

12.00 - 12.15

Gazy spożywcze oraz technologie Air Products.
Katarzyna Góra, Piotr Pawłowski, AIR PRODUCTS

12.15 - 12.30

Walidacja procesów mycia i dezynfekcji – nietypowe przyczyny jej nieskuteczności.
Łukasz Kowalski, Marcin Kędzierski, CID LINES

12.30 - 12.45

Żywność (nie)mięsna. Analiza 360°.
Katarzyna Trójca-Kurka, Rettenmaier Polska

12.45 - 13.15

PRZERWA – Rozmowy na stoiskach

13.15 - 14.30

DEBATA
Wpływ przetwórstwa mięsa na środowisko, trend wege, greendeal, zmiany pokoleniowe i inne aktualne wyzwania dla branży przetwórstwa mięsa.

Uczestnicy:

Magdalena Kowalewska – BNP Paribas

Wiesław Różański – UPEMI

Daniel Malko – Jeronimo Martins

Artur Węgłowski – Goodvalley

Marcin Tischner – ProVeg

14.30

Zakończenie pierwszego dnia Kongresu MEATing 2021 ONLINE

27 stycznia 2021 r.

9.00 - 9.15

Rozpoczęcie 2. dnia Kongresu MEATing 2021 ONLINE

9.15 - 10.00

PREZENTACJA WPROWADZAJĄCA:

Eko-trendy w opakowaniach do produktów mięsnych.
prof. Artur Bartkowiak, Centrum Immobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych ZUT

10.00 - 10.15

Certyfikacja w branży opakowaniowej – potwierdzenie bezpieczeństwa oraz zasad zrównoważonego rozwoju.
Mieczysław Obiedziński, TUV SUD

10.15 - 10.30

Ekologiczne opakowania dla przemysłu mięsnego i wędliniarskiego.
Marek Pawlak, SCHUR FLEXIBLES

10.30 - 10.45

Automatyzacja procesów kontroli i audytów.
Bartosz Chrapek, IBCS Poland Sp. z o.o.

10.45 - 11.00

Motywacje, trendy i nowe możliwości w bezpieczeństwie żywności. Agnieszka Ronkiewicz, INTERTEK

11.00 - 11.30

PRZERWA – Rozmowy na stoiskach

10.30 - 11.45

Gospodarka opakowaniami w świetle unijnych i polskich regulacji prawnych – szanse i wyzwania.
Marta Krawczyk, REKOPOL

11.45 - 12.00

Uzdatnianie wody w wydaniu profesjonalnym.
Arkadiusz Skiba, PSK AS

12.00 - 12.15

Trendy w chłodnictwie i propozycja COOL.
Marcin Pałka, COOL

12.15 - 12.30

Zastosowania technologii DOHMEYER w procesach zamrażania, schładzania, kutrowania i mieszania mięsa.
Janusz Paździora, Dohmeyer Construction

12.30 - 13.00

PRZERWA – Rozmowy na stoiskach

13.00 - 14.30

Debata
Nowe wymagania dotyczące szeroko pojętego rynku opakowań.

Uczestnicy:

Agnieszka Kwietniewska – GOODVALLEY

Marta Krawczyk – REKOPOL

Mieczysław Obiedziński – TUV SUD

Adam Skibiński – Korporacja KGL

Adam Fotek – HAMILTON

14.30

Zakończenie Kongresu MEATing 2021 ONLINE

Kongres MEATing 2021 ONLINE to nowoczesne wydarzenie, wykorzystujące możliwości jakie daje współczesna technologia informatyczna.

Bloki prezentacji merytorycznych

Cztery bloki prezentacji merytorycznych pozwalające poznać najnowsze trendy i rozwiązania w branży mięsnej.

Dwie debaty online

Dwie debaty online z udziałem praktyków rynku mięsnego oraz otoczenia biznesowego tego runku.

Stoiska

Wirtualne stoiska wystawców z rozszerzoną interakcją (np. chat na żywo).

Chatroom

Pokoje do prowadzenia rozmów otwartych oraz czaty „jeden na jeden” (również połączenia audio i video) do prowadzenia rozmów handlowych, gwarantujące całkowitą poufność prowadzonych rozmów.

Kongres MEATing 2021 ONLINE

Jedyne tego typu wydarzenie w branży przetwórstwa mięsnego.

Wyselekcjonowana grupa uczestników – tylko osoby związane z branżą przetwórstwa mięsnego, żadnych przypadkowych gości.

Profesjonalne, merytoryczne prezentacje otwierające.

Najlepsi prelegenci – osoby z ogromną wiedzą i doświadczeniem.

Ciekawe, aktualne tematy.

Uczestnicy Debat to praktycy rozwiązujący codziennie problemy naszej branży.